Nemanja Stojanović: Svežina modernog menadžmenta u kulturi

Autor: Vesna Francišković

Nemanja Stojanović je mladi multimedijalni umetnik poznat na kulturnoj sceni Srbije. Veoma obrazovan i talentovan. Zavrsio je Singidunum u Beogradu 2010 god., nastavio obrazovanje u IT sektoru  a potom u Beču školovanje na Univerzitetu primenjenih umetnosti.

Za sebe kaze da voli da radi projekte koji imaju uticaj na društvo, da sarađuje u timovima sa svežim idejama kombinujući najnoviju tehnologiju da bi dobio novo iskustvo za korisnika.Preko 15 godina iskustva u grafičkom dizajnu,organizovanju događaja,marketinškim kampanjama, muzičkoj industriji i pojavljivanju u javnosti.

Izgradio je jedinstveni muzički  stil,njegov zvuk je sofisticiran sa minimalnim zvukom sintisajzera i zavodljivim dodirom acid hausa i novih stilova bita.

YusYus je audio-vizuelni duo iz Subotice,čiji je Nemanja član, nastao iz zajedničke ljubavi članova prema minimal sintmuzici. Njihov stil je hladan i strog sa vatrenim aluzijama na kabare. Oni su „majka i otac modernog minimal sinta u bivšoj Jugoslaviji“, kako su jednom nazvani na Noćnim Morama (jugoslovenskaplatforma za muzičare).Nakon debija 2013. godine, nastupali su na popularnim događajima širom Evrope, od Amsterdamado Madrida, Ščećina, Budimpešte i svuda po zemljama bivše Jugoslavije. U poslednjih nekolikogodina su stalni posetioci Beča i Beograda gde su nastupali na brojnim festivalima i na lokacijama popularnim u užim krugovima.

Kao pripadnik neomoderne više od 15 godina aktivan je na kulturnoj sceni Evrope. Izvodjač je na mnogim najaktuelnijim kulturnim klubovima kao što su: Paradiso u Amsterdamu, Pratersaune in Vienna,Klub K4 u Ljubljani, Tvornica Kulture u Zagrebu, Drugstore u Beogradu,i mnogih drugih.

Poslednjih 6 godina je kreativni direktor Shablon Festivala, jedne od najprogresivnijih kulturnih platformi u Srbiji, gde i izlaže radove. Nemanja je izuzetno kreativni individualista , vizionar, strateški mislilac sa strašću da izgrađuje dizajn koji je koristan i prijateljski, virtuelno iskustven.

viber-image-2023-06-08-12-38-40-375
viber-image-2023-06-08-12-40-15-490
Inspira-hub
02Grb-Subotice
UNDP